Oldtimer Mercedes 207D

Mercedes-Benz 207 D KAMPEERAUTO | Haarlem, Netherlands | (13 reviews)


sleeps 2

1980

Bus camper
from 59 per night

Fill in dates for exact prices

What happens if I click on "Request reservation"?

Description

Features

Length:
4.70 m
Height:
2.60 m
Year built:
1980
Weight:
2140 kg
Km free per week:
700
Fuel:
Diesel
Berths:
2
Seats:
4
Seatbelts:
4
Seats while driving:
4
Reply %:
87.50%
Response time:
10 hours

Facilities

Accessories

House Rules

No smoking
No pets
Family friendly
Snow destinations allowed
Non-Dutch license allowed
Minimum age: 23 years
Cancellation policy: Medium

Insurance

Cover
WA + All risk
Policy territory
Europe

Reviews (13)

Mathijs,
ik heb echt getwijfeld om een recensie te schrijven. Je bent net zoals al de voorgangers ook schreven echt een toffe vent! goed contact, snel duidelijk en helder. De camper is een bus uit de jaren tachtig en voldeed aan alle kanten, precies zoals de voorgangers ook schreven. Maar er is ook een maar,.. De zowel volledige achterkant als de zijkant van de bus zaten bij ontvangst al vol met kleine zwart grijze spatjes.. Ik kreeg dit bij het schoonmaken niet weg. Pas onderweg bleek dit diesel en olie te zijn. De camper lekt zowel diesel als olie, op iedere plek waar we stonden ook al was het maar heel even lag een plasje diesel en wat olie. Ik heb je direct gebeld omdat ik me zorgde maakte maar je stelde me direct gerust met de woorden dat je wist dat de bus diesel lekte.. Ik vind dat laatste niet kunnen.. Overal waar de bus rijdt of staat wordt de weg en de grond vervuild. Als de diesel tegen de uitlaat of bij de remmen komt zijn de omstandigheden niet te overzien. Ik hoop echt dat je dit snel laat repareren.
De camper van Mathijs is van alle gemakken voorzien. Het is een romantisch campertje, waar wij een lang weekend van hebben mogen genieten.
Fijne camper om in te koken, heerlijk om in te slapen en super gezellig om in te rijden.

Het contact met Mathijs was ook erg prettig. Hij geeft je een heel relaxed gevoel, wat wij er konden waarderen.

Dit is zeker niet de laatste keer dat wij Mathijs zijn camper huren!
Tja, camperen oldscool en dan met de nadruk op cool.
Een camper met karakter en één waar je mee gezien mag worden. Het gaat hier niet om het comfort, al is alles aanwezig in de camper en is het tweepersoons bed comfortabel, nee het gaat om de totale beleving. Wanneer je extreme luxe wil, zoek dan verder. Wanneer je een keer wil leren reizen met een camper is dit de Mercedes die je misschien wel aanspreekt. Voor ons was het de eerste keer en zeker niet de laatste. Erg leuk is dat er twee groepen kampeerders met campers bestaan, de eigenaren van 'nieuwe plastic' campers en de eigenaren van 'nostalgische oude unieke' exemplaren. Ze gaan gemoedelijk met elkaar om maar hebben zo hun eigen ideetjes en invulling van vakantie vieren. De ene groep is wat traditioneler, de andere wat unieker. De camper van Mathijs behoort tot de nostalgische unieke groep. Dus, wanneer je dit exemplaar huurt krijg je er op de camping gratis nieuwe unieke vrienden erbij! Mathijs bedankt!
Wij hebben de camper nauwelijks gebruikt. Wij zaten vanwege een familieweekend op camping Vogelenzang te Vogelenzang. Dus zeer dichtbij. Wij hebben de keuze op een camper laten vallen vanwege het gemak. Neerzetten en klaar. En niet meer tijden bezig te zijn met een caravan met een voortent. Het familieweekend doen we altijd rondom vaderdag en sinds jaren hadden we ongelofelijk mooi weer, zodat we er nauwelijks in hebben liggen slapen. Dus alleen al voor het gemak gaan we volgende keer weer voor een camper..
Aardige gozer en heerlijk oud maar goed ingericht busje waarin onze zoon dol was op t "grooote bed".
Dit was onze eerste ervaring met een camper. Het is heel goed bevallen! De Mercedes bleek een ruime, comfortabele, gemakkelijk te besturen en heel trouwe oldtimer, zeer geschikt voor langere mensen. Mathijs zorgde ervoor dat de camper van alle gemakken is voorzien: beddengoed, fornuis met toebehoren, pannen, servies, verlichting en zelfs de mogelijkheid je mobiel op te laden. We zijn ermee gedurende een weekend naar zuid-Limburg en de Ardennen gereden. Hij laat je niet in de steek op heuvelachtige en bochtige weggetjes, maar je moet wel echt de snelwegen vermijden, zeker in bergachtig gebied. Het was onvermijdelijk op onze reis om een stukje snelweg te pakken... het vals plat in de Ardennen trok hij met moeite. Het is dus echt Slow Travelling, geniet ervan! O ja, één dingetje: parkeer hem niet op een helling :)
We. hebben erg genoten van de vakantie met de camper van Mathijs. Het is echter wel een auto op leeftijd langere stukken rijden en heuvelachtig terrein is niet aan te raden.. Voor onze vader dochter trip was het een leuke manier om het oude kampeergevoel terug te krijgen.
Wat was het heerlijk om met 85 km/u over de snelweg te tuffen met deze camper. Slow travel is het enige dat je kan doen. Een goede voorbereiding op 5 dagen festival in de bossen van Drenthe.

Het was fijn communiceren met Mathijs. Hij nam echt de tijd voor een heldere uitleg bij de overdracht. En hij was goed beschikbaar via Whatsapp voor vragen tussendoor.

Het bed was eenvoudig op te zetten en ik heb prima geslapen.

Voor mij geen overnachtingen meer in een tent. Heerlijk zo'n nieuwe ervaring.
Wij zijn Annelies en Bart 51 en 56 jaar oud. Dit was onze eerste ervaring om te reizen met een camper. En het was werkelijk geweldig mede door de old timer van Mathijs. Heerlijk om zo'n oude dieselmotor te horen snorren onder je stoel waarin we comfortabel zaten. Het contact met Mathijs verliep soepel en spontaan. Een keer een sms gestuurd onderweg met een vraag en deze werd spoedig beantwoord. Houd je van classic en heb je geen haast? Dan is de camper een aanrader voor je mede door het goede contact met de eigenaar.
Ik mocht de camper van Mathijs ophalen in Haarlem. Alsof ik een jas aantrok...... een prachtige Mercedes 207D uit 1980. Wat een genot om daarmee de weg op te mogen. Ik waande me net een vrachtwagenchauffeur die zijn eigen huis vervoerde. Naar mijn huis in Winkel om de benodigde spullen in de camper te plaatsen...... en opweg naar mijn bestemming,,,,, Lowlands. Ik had alles bij me wat ik nodig en genoeg ruimte om nog wat extraatjes mee te nemen..... stoelen, een partytent enz. Een aantal dagen genoten op Lowlands en heerlijk geslapen in het campertje. Een echte aanrader als je simpel maar goed houdt..... maar niet voor volgend jaar met Lowlands want dan is hij hopelijk weer voor mij.

Groet Eugene
We hebben de bus van Matthijs 4 weken achter elkaar gebruikt. Dit kun je dus als een duurtest beschouwen.

We hebben een goede tijd gehad. Heerlijk om weer die vrijheid van een kampeerbus te ervaren. UK.

We wisten dat het een oude bus is, Dat weet je dus ook als jij er mee op pad gaat. Het is handig als je een beetje kunt rijden en een genoeg kennis hebt van basale autotechniek. Die heeft Matthijs ook. Zijn tip: "Hij start altijd" klopte en stelde gerust want het duurt soms heel lang. Gewoon aan de startknop blijven trekken en als hij aanslaat een beetje gas bij geven. Tijdens het rijden heb je op alle fronten weinig reserve. Je voelt je echt een vrachtwagenchauffeur al is de bus helemaal niet zo omvangrijk en heeft een korte draaicirkel. Je hebt de neiging om op de routiers P te gaan staan. Minder was dat de oliecarter en de dieseltank behoorlijk lekten. Niet gevaarlijk, maar wel gedoe om het op te vangen om het gras te beschermen en niet altijd even fris. Punt is ook dat de handrem weinig meewerkt, Hellingproef doe je dus met je rechtervoet (Heel/Toe techniek).

De kampeeruitrusting was prima. Het lekkere bed kun je makkelijk ombouwen tot bank en weer terug, zeker na een paar keer. En het fornuis en de koelkast (220V) doen het goed. Koelkast blijft daarbij stil wat 's nachts fijn is. Telefoons opladen is ook een handige optie gebleken.

Ophalen en terugbrengen ging heel prettig. Prima contact met Matthijs. Ook fijn dat hij de pechhulpverzekering goed geregeld had. Daar was Camptoo niet helemaal duidelijk over vind ik. En ik kon het zelf niet via de ANWB doen omdat het een huurcamper is.

Al met al 3 sterren, maar daar is de prijs natuurlijk ook naar.
Het contact met de vriendelijke eigenaar was de start van een heerlijke week door Friesland met zijn oldtimer camper.
Hou je van nieuw? Kan je slecht tegen een piepje/kraakje? Zoek je een hypermoderne, snelle camper die van alle denkbare luxe is voorzien? Zoek dan verder.
Zoek je echter een charmante, ruime en prima ingerichte camper voor ontspannen reizen, dan heb je hier een goede aan. Rijden, koken, slapen en zitten; allemaal prima! Veel bergruimte en...lange mensen zullen de stahoogte zeker kunnen waarderen!
Wij hebben in elk geval genoten van onze week met deze charmante oldtimer!
Wij hebben dit weekend heerlijk genoten van de oldschool mercedes campervan van Mathijs. Het oude beestje rijdt nog heerlijk en het bed is makkelijk op te bouwen. Je slaapt lekker op het op-maat-gemaakte matras en door het koelkastje heb je altijd koud drinken op je kampeerplek. Mathijs; Bedankt voor het topweekend!