Superknus, schattig èn betrouwbaar campertje

Mercedes-Benz 306 D KAMPEERAUTO | (6 reviews)

Arnhem, Netherlands

Features

Length:
4.90 m
Width:
1.81 m
Height:
2.35 m
Year built:
1976
Weight:
2000 kg
Km free:
700
Engine:
OM615 2.2 Liter
Fuel:
Diesel
Berths:
2
Seats:
8
Seatbelts:
2

Description

About the owner

Owner Dirke

Responds within 16 hours
Responds to 67% of the messages
Accepts 40% of the requests

Facilities

Accessories

House Rules

No smoking
No pets
Family friendly
Snow destinations allowed
Festivals allowed
Non-Dutch licence allowed
Minimum age: 30 years
Cancellation policy: Strikt

Insurance

Cover
WA + All risk
Policy territory
Europe
Roadside assistance included

Reviews (6)

We hebben voor de 1e keer een camper gehuurd. De Mercedes buscamper is een kleine knusse camper met alles er op, in en aan. Ruime instructie door eigenaar Dirke en we hebben in een kleine kring (Nederland en Duitsland vlak over de grens) kennisgemaakt met een betrouwbare camper en met boeren- en grotere campings. Voor mij persoonlijk wat aan de kleine kant en de combinatie van de trekhaak en onze fietsdrager was niet helemaal in orde. Het is al met al goed bevallen en we gaan zeker nog eens (iets groter) huren.
Wat hebben wij genoten van onze Campingride to Lowlands! Twee mensen achterin de bus, wij voorin, en tuffen maar. Hoewel de cruise control afgesteld wordt op 85 km, heb je het gevoel alsof je gelanceerd wordt. Dat heerlijke getuf op de rechterbaan, en dan wuiven als Maxima, omdat werkelijk iedereen je inhaalt: ik heb er werkelijk waar van genoten! Aangekomen op de plek van bestemming, rol je alleen de luifel uit en klaar. Een heerlijke slaapplek, met alles aan boord om je vakantie mee door te komen. Wij gingen een beetje verliefd op de camper weer huiswaarts. Echt, een aanrader!
Een paar dagen op pad geweest met deze leuke bus. Wat een feest! Altijd bekijks en een glimlach op de gezichten van de voorbijgangers. De camper is netjes en compleet, alles doet het. De korte handleiding helpt je voor als je het even niet meer weet, want het wegrijden gaat toch nét even anders in deze charmante oldtimer. Het is dan ook fijn dat Dirke voor vertrek een afspraak maakt om één en ander rustig uit te leggen en om alvast even te wennen. Maar na een half uurtje onderweg voelde ik me al Queen of the road! Eentje zonder haast, want hard gaat t niet.
Okee dit is echt een super camper voor een super beleving! Een hele complete camper met alles erop en eraan en super schoon en verzorgd door eigenaar Dirke. Omdat het een klassieke camper is is het zeker aan te raden om van te voren een keer langs te komen bij Dirke voor een proefrit en uitleg van de apparatuur. Dat scheelt echt enorm want onervaren camper gebruikers gaan zeker wat vragen hebben. In ons geval was de uitleg van te voren perfect en konden we goed voorbereid op pad. Tijdens onze rondreis konden we ook bij Dirke terecht met vragen. Als chauffeur ben je in deze camper echt aan het autorijden, het is echt een mechanische beleving zonder toeters en bellen. Echte chauffeurs kunnen hun lol op want het rijden an sich is al een super beleving! We hebben deze camper gehuurd voor onze huwelijksreis en zijn er mee naar de Ardennen en Duitsland gereden. Het is een onvergetelijke ervaring geworden en daar heeft Dirke zeker aan bijgedragen. Zeer tevreden en een echte aanrader!

Voor het eerst sinds heel lange tijd een week in mijn eentje op vakantie. Superleuk en ook superspannend. Wat een heerlijk gevoel was het om te weten dat "mijn camper voor een week" er altijd was. Als ik hem startte klonk het rustgevende geluid van de dieselmotor, als ik mijn potje ging koken sprong het gaspitje enthousiast aan en als ik wilde slapen wachtte mij een heerlijk bedje. Dit heerlijke huisje op wielen zou ik iedereen aanraden die zin heeft om te onthaasten en niet bang is voor wat "dieselachtige ondersteuning".
Reizen met deze Mercedes-Benz oldtimer (1976) vonden wij een unieke ervaring (in positieve zin)!
Qua rijstijl zijn geduld, rust en anticiperen de uitgangspunten. Daarvoor kregen we van medeweggebruikers begrip en respect retour. Menigeen op een camping toonde interesse.
Natuurlijk heeft de bus haar beperkingen ten opzichte van een grote moderne camper (denk aan snelheid, geluidsniveau, bediening en leefruimte), maar daar tegenover staat een stuk nostalgie, romantiek en avontuur. Onze kampeereisen zijn niet zo hoog en de faciliteiten die de camper biedt zijn ruim voldoende voor ons (twee personen van bovengemiddelde leeftijd).
Het overall brandstofverbruik bedroeg 1:10 (ca. 35% snelweg, 55% secundaire weg en 10% stad).
De eigenaar heeft ervoor gezorgd dat de bus in een uitstekende technische staat verkeerde, waardoor we steeds het volste vertrouwen in het functioneren hebben gehad. En naar gebleken is: terecht!