Volkswagen camper from 1992: photo 1/19
Volkswagen camper from 1992: photo 2/19
Volkswagen camper from 1992: photo 3/19
Volkswagen camper from 1992: photo 4/19
Volkswagen camper from 1992: photo 5/19
Volkswagen camper from 1992: photo 6/19
Volkswagen camper from 1992: photo 7/19
Volkswagen camper from 1992: photo 8/19
Volkswagen camper from 1992: photo 9/19
Volkswagen camper from 1992: photo 10/19
Volkswagen camper from 1992: photo 11/19
Volkswagen camper from 1992: photo 12/19
Volkswagen camper from 1992: photo 13/19
Volkswagen camper from 1992: photo 14/19
Volkswagen camper from 1992: photo 15/19
Volkswagen camper from 1992: photo 16/19
Volkswagen camper from 1992: photo 17/19
Volkswagen camper from 1992: photo 18/19
Volkswagen camper from 1992: photo 19/19

Volkwagen T4 California Hoogdak - Zeeland

Volkswagen T4 Westfalia California | (5 ratings)

Krabbendijke, Zeeland, Netherlands

About the owner

Owner Ardjan

Accepts 67% of requests

Features

Length:
4.79 m
Width:
1.84 m
Height:
2.57 m
Year built:
1992
Tare weight:
1963 kg
Max. weight motorhome:
2690 kg
km's included p/w:
1500 km
Engine:
2.5D 5-cylinder
Fuel:
Diesel
Transmission:
Manual transmission
Driver licence:
B
Berths:
4
Seats:
4
Seatbelts:
4
Seats while driving:
4

Description

Facilities

Show more Show less

House Rules

No smoking
Pets allowed
Family friendly
Snow destinations allowed
Festivals not allowed
Non-Dutch license allowed
Minimum age: 23 years

Insurance

Cover
Compulsory Third Party
Policy territory
Europe
Included
Alternative camper included, Accomodation costs in case of repairs, Insurance for passengers and Transport costs to garage and alternative accommodation

Deposit

The deposit for this camping vehicle is €1,000. The deposit will be returned to you after the rental period.

5 Ratings

Annemarie
12/08/2020
Review reservering nr. 2020 95 064


Excuses voor het ongemak ondervonden tijdens uw reis.

De camper was in orde bij vertrek, en helaas is pech onderweg nooit geheel uit te sluiten.

Het klopt dat NAG-verzekeringen geen vervangend vervoer aanbied zolang de camper nog kan rijden (in de 4e versnelling dan wel), dat zijn nu eenmaal de voorwaardes.

Omdat u tijdens uw reis ook een persoonlijk fietsongeluk heeft gehad en daardoor in hotels moest overnachten en daardoor eerder naar huis wilde komen vinden wij ook jammer.

Volgens de Camptoo voorwaardes waren wij u geen vergoeding verschuldigd, maar omdat u eerder naar huis kwam hebben wij u samen met Camptoo uit coulance een aantal dagen camperhuur vergoed..

We vinden het jammer dat u dit niet waardeert.

M.v.g.

Ardjan

We hebben de 28 jaar oude Volkswagen T4 California in eerste instantie gehuurd van 13 juli tot 1 augustus 2020. Kosten voor de verhuur 17 nachten x 98 € met 10 % korting, omdat de camper meer dan 14 nachten werd gehuurd. We zijn eerst naar Luxemburg gegaan en toen naar de Jura. Toen we na 4 dagen ongeveer 500 kilometer hadden gereden, lukte het niet meer om te blijven rijden in de vijfde versnelling. Het lukte nog wel om de auto in de vijfde versnelling te zetten, maar dan schoot hij daar snel weer uit. Om de auto in de vijfde versnelling te houden moest je de versnellingspook krachtig in de juiste richting drukken en dientengevolge met één hand sturen. Omdat dit niet was vol te houden hebben we ons reisschema moeten aanpassen en zijn we gestopt in Beaune. Na overleg met de verhuurder werd besloten dat we op zoek zouden gaan naar een Volkswagen garage. We hebben er twee bezocht. Eén in de buurt van Beaune en één vanuit onze uiteindelijke bestemming St. Eloy Les Mines, 100 kilometer ten noorden van Clermont Ferrand. Beide garages konden ons niet op korte termijn helpen. Het maximaal haalbare was een diagnose stellen over een paar dagen en eventueel repareren een week later.

De verhuurder had de camper verzekerd bij de NAG verzekeringen te Nijkerk. Deze verzekeringsmaatschappij stelde dat de auto niet kapot was, omdat je nog gewoon kon rijden. Op het contract dat we van Camptoo hadden gekregen stond dat we ons voor heel Europa hadden verzekerd voor vervangend vervoer, maar nu bleek dit ineens niet te gelden in het geval van een technisch mankement. Deze voorwaarde stond op ons contract niet vermeld. Camptoo trad op als tussenpersoon en zij adviseerden mij om contact op te nemen met mijn eigen reisverzekering. Daarop heb ik contact opgenomen met de ANWB. Niets dan lof over de ANWB. Zij vroegen waar we ons bevonden en maakten voor ons een afspraak in de dichtstbijzijnde Volkwagendealer. Dat was op 50 kilometer rijden van onze camping. We zijn daar heengegaan en na twee uur sleutelen bleek dat er een breuk zat in een ring. De garage stelde dat het betreffende onderdeel sinds 2009 niet meer verkrijgbaar was en zij konden de auto dus niet maken. De voorwaarden van de ANWB waren veel gunstiger dan die van de NAG. De ANWB stelt dat wanneer het niet lukt om de camper binnen 48 uur te repareren er vervangend vervoer beschikbaar komt en de kapotte camper naar Nederland wordt gebracht. Alleen zou dit drie weken duren. Dat vond de verhuurder niet fijn en zij overwogen om de camper dan zelf op te halen en in maximaal de vierde versnelling naar Krabbendijke te rijden.

Om de verhuurder terwille te zijn, mede doordat ik bij een valpartij van mijn fiets gewond was geraakt, hebben we besloten om geen gebruik te maken van het aanbod van de ANWB, maar de camper zelf terug te rijden zonder daarbij gebruik te maken van tolwegen. Dit betekende dat we drie dagen hebben gedaan over de terugweg. Dat was aanzienlijk langer dan gepland. Volgens NAG was het geen probleem, want zij hadden berekend dat de reistijd slechts twee uur langer was dan wanneer je wel in de vijfde versnelling naar huis kon.

Ik ben niet tevreden over de afhandeling van zaken.

1 We huren een camper voor 98 € per dag. Al spoedig blijkt de camper een
mankement te vertonen, waardoor we ons reisprogramma moeten
aanpassen. Vanuit Camptoo werd gesteld dat dat het risico is wanneer je een wat
oudere camper huurt. Die kan namelijk kapot gaan. Dat weet ik ook wel, alleen
betaal ik de volle dagprijs voor een 100 % camper. Deze camper was dat voor
75 % van mijn vakantietijd niet en dat werd een beetje weggewuifd onder het mom
dat dat je eigen risico is. Daar ben ik het niet mee eens. Wanneer ik huur dan ligt
dit risico bij verhuurder. Deze bleek een niet adequate verzekering te hebben
afgesloten, waardoor ik als huurder de problemen moest oplossen in plaats van de
verhuurder.

2 We zijn meerdere dagen in de weer geweest met het zoeken van garages en het
laten sleutelen aan de auto.

3 We hebben de camper uiteindelijk zelf terug naar Krabbendijke gebracht en
daarmee voor de verhuurder een rit bespaard naar Zuid-Frankrijk.

Bij het inleveren van de camper heb ik geprobeerd om voor het ongemak en het terugbrengen van de camper een financiële vergoeding te regelen. Ik vond de verhuurder hier erg moeilijk doen en veel te weinig waarderen hoezeer we hen terwille waren geweest. Uiteindelijk kwamen we een vergoeding van 226 € overeen. De verhuurder wilde niet verder gaan, omdat er ook nog aan Camptoo moest worden betaald en ze hadden ook nog de reparatiekosten. Hier in Nederland bleek het namelijk wel mogelijk om de auto te repareren. Ook hier vind ik dat dit het risico is van de verhuurder en dat je daar de huurder niet mee moet lastig vallen.

Jammer dus. Geen succesvolle ervaring van het huren van een particuliere camper via Camptoo.
Maarten
26/10/2019
We hebben vroeger al een camper gehad (groot) en wilden (nu de kids het huis uit zijn) weer eens kijken of een camper nog iets is voor ons, maar dan een kleine. Daarom dus deze camper gehuurd voor een week. Contact met Ardjan (of broer of schooonzuster) was goed. We werden van alles goed op de hoogte gehouden en het was vriendelijk contact. De camper stond heel netjes klaar en na een kleine check konden we weg. De camper heeft zich goed gehouden, en we zijn in Ardennen, Limburg en de Kempen geweest. Slapen ging goed en omdat we de luifel niet meenamen (we gingen die toch niet gebruiken) hadden we meer dan genoeg plek om alles op te bergen. Er zaten 2 220V aansluitingen in, ook fijn.
Het koken op een los gasstel vond ik wat onhandig, maar ik begreep dat dit aangepast gaat worden.
Na terugkomst (en je hebt voor 1 week 1500 km te burnen, dat is echt meer dan bij veel anderen) ook een vriendelijk ontvangst. Camper gechecked en er was niks.
Ons is de week bevallen.

En of we een kleine camper gaan kopen nu? Tja, dat is ons geheim

Read more reviews