Blue Lagoon - luxe ruimtewonder voor 2 tot 4 personen

Knaus Weinsberg Cosmos Family | (2 reviews)

Houten, Utrecht, Netherlands

About your Camptoo host

Your host Arjen

Accepts 100% of the requests

Features

Length:
5.99 m
Width:
2.05 m
Height:
2.85 m
Year built:
2010
Tare Mass:
2807 kg
Gross Vehicle Mass:
3300 kg
Mileage included:
1500 km
Fuel:
Diesel
Transmission:
Manual
Driver licence:
B
Berths:
4
Seats:
4
Seatbelts:
4

Description

Facilities

Accessories

House Rules

No smoking
No pets
Family friendly
Snow destinations not allowed
Festivals not allowed
Dutch licence compulsory
Minimum age: 27 years
Cancellation policy: Strikt

Insurance

Cover
Comprehensive
Policy territory
Europe
Included
Alternative transport, Replacement camper included and Roadside assistance

Bond

The security bond for this vehicle is €1,500. The bond will be refunded after your trip ended and needs to be authorized at least 2 days before your trip starts.

With our excess reduction insurance you are able to reduce the security bond to €350.

2 Reviews

De camper van vorig jaar vonden we met zijn 7 meter 30 wat aan de grote kant, zodoende viel deze buscamper van precies 6 meter bij ons in de smaak. Handig vonden we het 2x tweepersoons stapelbed, zodat niet elke dag een zitje tot bed omgebouwd hoeft te worden (en vice versa) wat bij veel campers wel het geval is. Bijzonder fijn vonden we het zonnepaneel op het dak. Op reis door Noorwegen (westkust, Jotunheimen en oosten) hebben we slechts 1 maal op een camping gestaan; toch deed de koelkast het goed. Motorisch is de camper prima, hoewel niet echt zuinig in vergelijking met nieuwere motoren. We reden zo’n 1:10 tot 1:11. Sowieso is merkbaar dat de camper al weer 8 jaar oud is; het nieuwe is er inmiddels wel van af en de eerste kleine gebreken dienden zich aan: lampjes die niet uitgaan, zekeringen die doorbranden, rol- en vouwgordijnen die niet soepel dicht en open gaan, etc. Voor de rest prima camper. Communicatie met eigenaar verliep achteraf helaas wat moeizaam, wat niet wegneemt dat we een ontzettend fijne vakantie hebben gehad.
Wij hebben met de camper van Arjen een drieweekse reis gemaakt, die ons via Duitsland, Oostenrijk en Slovenie tot in Zadar (midden Kroatie) heeft gebracht.
Het was (na talloze "tentvakanties") onze eerste camperreis.
Het is dus best moeilijk om een vergelijking te maken met andere campers; maar wij zijn zeer enthousiast over het op deze manier reizen. Vooral de vrijheid om te improviseren vonden we zeer aantrekkelijk. Voor ons was alles nieuw aan deze manier van reizen, we moesten ons er op instellen. We vonden het heel luxe en comfortabel, hoewel we even moesten ontdekken hoe e.e.a werkte (toilet, grijs water), maar dat was na enkele dagen duidelijk. Het rijden in de camper wende snel; de navigatie was erg nauwkeurig en makkelijk te bedienen. Er was veel opbergruimte met als extra overal verlichting in de kastjes en luxe leeslampjes boven je bed, zeer knus!

We moesten wel wennen aan het relatief gering aantal km dat je aflegd in vgl met een personenauto; maar dat "nadeel" bleek eigenlijk een voordeel in het kader van het relaxed reizen. De camper reed zonder problemen en we konden overal onder- door! Zeker als je ongeveer 1 maand per jaar zo wil reizen vinden wij dit een ideale manier.

Wij zijn door Arjen zeer vriendelijk en uitvoerig te woord gestaan en hij heeft ons- als beginnende campers- uitstekend "voorgelicht".