Mercedus, Diesel bus, retro

Mercedes-Benz 601DKB28 | (9 reviews)

Groot-Ammers, Zuid-Holland, Netherlands

About your Camptoo host

Your host Ted

Responds within 5 hours
Responds to 100% of the messages
Accepts 90% of the requests

Features

Year built:
1978
Tare Mass:
2210 kg
Gross Vehicle Mass:
2800 kg
Km free:
1500
Engine:
2200
Fuel:
Diesel
Driver licence:
B
Berths:
2
Seats:
6
Seatbelts:
6

Description

Facilities

Accessories

House Rules

Smoking allowed
Pets allowed
Family friendly
Snow destinations allowed
Dutch licence compulsory
Minimum age: 23 years
Cancellation policy: Normaal

Insurance

Cover
WA + Beperkt casco
Policy territory
Europe

9 Reviews

Wij hebben een super week gehad met deze authentieke originele en knusse jaren 70 camperbus! Wij zijn langs de NoordFranse kust afgedaald. Hoofdzakelijk op de RN, dat lijkt hem op het lijf geschreven, want 80 km/u kan hij uuuren volhouden. Maar af en toe een stukje snelweg ging ook helemaal prima; Als hij een beetje op temperatuur is, lukt zelfs 110 af en toe. Het andere uiterste, behoorlijk stijle en smalle straatjes in kleine dorpjes, geen centje pijn. De motor maakt best lawaai, dus zingen moet je echt keihard - sfeerversterkend.
Ik vond de bus vrij ruim, dus je loopt elkaar niet zo voor de voeten. Voor mij en mijn dochter was het fijn dat de twee bedden apart zijn. We hebben op campings gestaan, dus toilet en douche konden we daar gebruiken. Potje koken ging ook prima. Als je kookliefhebber bent, is het handig als je je lievelingskookgereedschap meeneemt. Al met al scoort deze camperbus hoog op de belevingsschaal: zodra je achter het ‘enorme’ stuur gaat zitten, is het avontuur begonnen! Om in- en uit te parkeren moesten we soms met z’n tweeën aan het stuur draaien, want bij zo’n bus van formaat is het ontbreken van stuurbekrachtiging wel merkbaar…. wij hadden de grootste lol.
O, en communicatie met Ted ging heel direct en relaxed. Aanrader!
Wat een heerlijk weekend hebben we gehad in deze camper! Echt old school rijden met mega groot stuur en hoog alsof je in een vrachtwagen zit. We voelden ons de baas op de weg. De camper is basic, maar gezellig en compleet. Aanrader zeker voor de prijs. Veel plezier op jullie roadtrip!

Read more reviews