Mercedus, Diesel bus, retro

Mercedes-Benz 601DKB28 | (9 reviews)

Groot-Ammers, Netherlands

Features

Year built:
1978
Weight:
2210 kg
Km free:
1500
Engine:
2200
Fuel:
Diesel
Berths:
2
Seats:
6
Seatbelts:
2

Description

About the owner

Owner Ted

Responds within 7 hours
Responds to 88% of the messages
Accepts 86% of the requests

Facilities

Accessories

House Rules

Smoking allowed
Pets allowed
Family friendly
Snow destinations allowed
Dutch licence compulsory
Minimum age: 23 years
Cancellation policy: Normaal

Insurance

Cover
WA + Beperkt casco
Policy territory
Europe

Reviews (9)

Wij hebben een super week gehad met deze authentieke originele en knusse jaren 70 camperbus! Wij zijn langs de NoordFranse kust afgedaald. Hoofdzakelijk op de RN, dat lijkt hem op het lijf geschreven, want 80 km/u kan hij uuuren volhouden. Maar af en toe een stukje snelweg ging ook helemaal prima; Als hij een beetje op temperatuur is, lukt zelfs 110 af en toe. Het andere uiterste, behoorlijk stijle en smalle straatjes in kleine dorpjes, geen centje pijn. De motor maakt best lawaai, dus zingen moet je echt keihard - sfeerversterkend.
Ik vond de bus vrij ruim, dus je loopt elkaar niet zo voor de voeten. Voor mij en mijn dochter was het fijn dat de twee bedden apart zijn. We hebben op campings gestaan, dus toilet en douche konden we daar gebruiken. Potje koken ging ook prima. Als je kookliefhebber bent, is het handig als je je lievelingskookgereedschap meeneemt. Al met al scoort deze camperbus hoog op de belevingsschaal: zodra je achter het ‘enorme’ stuur gaat zitten, is het avontuur begonnen! Om in- en uit te parkeren moesten we soms met z’n tweeën aan het stuur draaien, want bij zo’n bus van formaat is het ontbreken van stuurbekrachtiging wel merkbaar…. wij hadden de grootste lol.
O, en communicatie met Ted ging heel direct en relaxed. Aanrader!
Wat een heerlijk weekend hebben we gehad in deze camper! Echt old school rijden met mega groot stuur en hoog alsof je in een vrachtwagen zit. We voelden ons de baas op de weg. De camper is basic, maar gezellig en compleet. Aanrader zeker voor de prijs. Veel plezier op jullie roadtrip!
Echt een top busje! het is even wennen in het begin, en je moet het even de tijd geven om op te warmen. Maar zodra die eenmaal rijdt is er geen stoppen aan. Verder was Ted altijd vriendelijk, goed berijkbaar via telefoon en hulpzaam.
Wij hebben met de camper van Ted een fantastische roadtrip gemaakt langs de Atlantische kust. In ruim drie weken hebben we 5000 kilometer afgelegd en het helemaal tot Porto gemaakt. Raampjes open en genieten! De camper mag dan een verouderd uiterlijk hebben, hij heeft zich prima gehouden. Geen stuurbekrachtiging, regelmatig olie bijvullen en max 90/h (over de Pyreneeën slechts 60), maar dat hebben wij niet als een probleem ervaren. Geen zuinige auto. Contact met Ted verliep heel goed. Aanrader voor stoere reizigers die van avontuur houden!
Wij hebben enorm genoten om met deze camper lekker rond te toeren. Het is een oud exemplaar wat het een waar avontuur maakt. Het grote stuur geeft je een stoer gevoel. De camper heeft in principe alles wat je nodig hebt, wel goed om te weten hoe alles werkt. Wij kregen niet alles aan de praat. Daarbij kies je voor avontuur en niet persee voor comfore, maar ik neem aan dat ieder die voor zo een busje gaat daar ook niet persee op uit is.
Met de pasen op een camping gestaan , dus het ontbreken van een toilet was geen probleem. Jammer dat de verwarming het niet deed , maar Ted ging het oplossen. Het contact met hem verliep probleem loos en ophaal en terug breng tijden zijn flexibel te regelen. Hebben een goed weekend gehad . Rein&Wil
Wat een geweldig weekend heb ik gehad met deze bus. Voldeed aan alle verwachtingen en communicatie met de eigenaar uitstekend. En ja, het is een hele oude bus, bijna 40 jaar oud! Of noem je dat retro? Rijden en starten deed hij in ieder geval en we konden netjes ons potje koken en electriciteit aansluiten op de camperplaatsen.. Prima geslapen ook en bus zag er netjes en schoon uit. Je moet er bij je camper plannen alleen rekening mee houden dat er geen toilet aanwezig is. En je valt natuurlijk wel wat op tussen al die grote moderne campers!
Een leuke ervaring om in een retro Camper te rijden en te vertoeven. Op een paar belangrijke technische en hygiënische punten na hebben wij redelijke vakantie gehad.
Ted is een vriendelijke en begripvolle man en beloofd de bovengenoemde punten te verbeteren.
Deze bus is er eentje met karakter door zijn leeftijd en uiterlijk. Ik ben er mee naar een festival in Nederland geweest en heb genoten. Opbergmogelijkheden genoeg en alles werkt.
Het is gedateerd maar dat maken de foto's ook duidelijk.zien. bij een lange reis zou ik een chemisch toilet wel missen.
Het is geen lichte jongen om te rijden da't moet gezegd worden. Alles is zwaar en hij heeft geen stuurbekrachtiging. Maar voor mijn reis was dat geen enkel probleem.
Leuke oude bus dat de titel camper mag dragen.

Super goede verhuurder met een goed hart en goede service.
Ik had wat in de bus laten liggen en had dat binnen 3 dagen terug. Super service.